Gratis Verzending vanaf €10 | Levering 1-3 dagen | 20.000+ Blije Klanten

 • Uitstekende Kwaliteit
 • Plasticvrij
 • Plant-based
 • Dierproefvrij

FAQ

Onze producten
Hoeveel fluoride bevatten de tandpasta tabletten?

De tandpasta tabletten bevatten 1440 ppm aan fluoride.

Hebben jullie een kortingscode die ik kan geven aan vrienden?

Jazeker, bij een abonnement krijg je een kortingscode opgestuurd die je kan delen met vrienden om ook bij ons lid te worden.

Hebben jullie samples van de tandpasta tabletten beschikbaar?

Jazeker, we bieden een gratis sample in de vorm van een proefperiode. Klik hier om een gratis sample aan te vragen.

 

Help! Mijn dop van de bamboe case gaat er stroef op.

Probeer met een draaibeweging de dop op de bamboe case te bevestigen, dit gaat meestal makkelijker af dan de dop zonder draaibeweging op de case te drukken. De eerste paar keer kan het voorkomen dat het wat stroever werkt, aangezien bamboe natuurlijk materiaal betreft. Mocht je er blijvend last aan blijven ondervinden stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Mijn deksel van de refill pot draait er stroef op.

Let er svp goed op dat de alluminium buitenranden van de potbodem goed zijn schoon gemaakt, het wil helaas nog wel eens voorkomen dat achterblijvend vuil of stof het opdraaien van de deskel bemoeilijkt. Mocht je er blijvend last aan ondervinden, stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Mijn tandenborstelhoofd klemt niet goed op het handvat.

Probeer met een draaibeweging het hoofd op het handvat te bevestigen, dit gaat meestal makkelijker af dan het hoofd zonder draaibeweging op het handvat te drukken. De eerste paar keer kan het voorkomen dat het wat stroever werkt, aangezien bamboe natuurlijk materiaal betreft. Mocht je er blijvend last aan blijven ondervinden stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Het logo van CHOOSE! staat niet volledig scherp ingegraveerd in het bamboe...

Bamboe is een natuur product, wat betekend dat niet alle bamboe hetzelfde is. Hierdoor kan het helaas in sommige gevallen voorkomen dat het ingraveren van het logo minder goed pakt. Excuses voor het ongemak, mocht het je alsnog dwars zitten neem gerust contact op met hello@chooseteethcare.nl en dan zullen nagaan of we je kunnen helpen.

Waarom kiezen jullie voor Bamboe?

Bamboe is van biologisch afbreekbaar materiaal dat als gras soort wordt beschouwd. Bamboe staat bekend als een zeer hernieuwbare en duurzame hulpbron. Het wordt in het wild verbouwd in de bergen van China met weinig water en zonder pesticiden. Onze refill pot (bamboe gedeelte) en bamboe tandenborstel (handvat en hoofd minus de borstelharen) zijn volledig composteerbaar.

Zijn de tabletten bestemd voor kinderen?

Kinderen vanaf 7 jaar en ouder adviseren wij onder toezicht van een volwassene de tablet in te laten nemen in verband met eventueel verstikkingsgevaar. Een alternatief kan zijn om de tablet fijn te malen naar poeder en de tandenborstelharen te dopen in de aangemaakte poeder om te poetsen. We bevelen ons product niet aan voor kinderen onder de 7 jaar. De tanden zijn in dat geval nog niet volgroeid, waardoor het wordt afgeraden dat de tanden in dat stadium worden blootgesteld aan Fluoride.

Kunnen de tabletten worden ingeslikt?

Onze tabletten kunnen veilig worden ingeslikt (hoewel we zouden aanraden om na het poetsen te spugen, net als elke andere tandpasta). Aangezien onze tabletten Fluoride bevat en voor kinderen volgens de wetgeving een minimale dosis mag bevatten

Hoelang doe ik met de inhoud van één verpakking?

Een biologisch afbreekbaar zakje bevat 90 tandpasta tabletten, daarmee kan je 6 weken je tandenpoetsen. Hierbij gaan we er vanuit dat je gemiddeld twee keer per dag je tandenpoetst.

Waar zijn de tabletten ontwikkeld en geproduceerd?

Onze tabletten zijn door tandartsspecialisten ontwikkeld en geproduceerd in een labaratorium in de UK.

Zijn de tandpasta tabletten vegan?

Ja, onze tandpasta tabletten zijn 100% vegan ontwikkeld en geproduceerd.

Zijn de tandpasta tabletten getest op dieren?

Nee, absoluut niet. We streven naar het beste voor mens, dier en de planeet, we geloven in een betere wereld waarin geen compromissen gesloten hoeven te worden. Hierin is geen plaats voor het leed van dieren middels dierproeven.

Zijn de tandpasta tabletten reisvriendelijk?

Ja, onze tandpasta tabletten zijn perfect om mee op reis te gaan. De tabletten bevatten in tegenstelling tot tandpastatubes geen vloeistoffen, waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken dat je het moet afgeven bij de douane. Daarnaast behoren lekkende tandpastatubes in je reiskoffer definitief tot de verleden tijd.

Hoelang zijn mijn CHOOSE! - Tandpasta Tabletten houdbaar?

De tabletten worden luchtdicht geleverd in biologisch afbreekbare zakjes. Indien de verpakking ongeopend blijft, blijft het meer dan 36 maanden houdbaar. Na opening van de verpakking zijn de tabletten maximaal houdbaar tot 6 maanden.

Hoe krijg je extra schuim bij het tandenpoetsen?

Geef een extra opschuimend effect door in het begin extra goed met de hand mee te poetsen over de fijngekauwde tablet resten.

Hoe gebruik je onze tandpasta tabletten met een elektrische tandenborstel?
 1. Tablet goed fijn kauwen
 2. Maak je elektrische tandenborstel nat
 3. Poets in het begin 5-8 seconden goed met de hand mee over de fijngekauwde tablet resten, voor een extra schuimend effect!
Hoe gebruik je onze tandpasta tabletten met een handtandenborstel?
 1. Tablet goed fijn kauwen
 2. Maak je tandenborstel nat
 3. Poets in het begin 3-5 seconden goed over de fijngekauwde tablet resten, zodat het opschuimt!
Zit er Fluoride in onze tandpasta tabletten?

Ja, we hebben conform het advies van tandartsen en mondhygienisten Fluoride als natuurlijk voorkomend mineraal toegevoegd aan onze tabletten. Het helpt gaatjes te voorkomen door remineralisatie van het glazuur, wat betekent dat fluoride wordt opgenomen door het glazuur op je tanden, mineralen aantrekt en zo de tanden stevig houdt. Fluoride helpt ook om glazuurhydroxyapatiet om te zetten in fluorapatiet, dat op zijn beurt zuurbestendiger is en beschermt tegen gaatjes. Op deze manier wordt tandbederf voorkomen.

Hoe weet ik zeker dat er wordt doneert aan tandzorg voor kansarme kinderen in Kenia?

We hebben een exclusief samenwerkingscontract opgesteld met Dutch Dental Care, waarin alle contractafspraken nauw zijn vastgesteld. Hierin staat nadrukkelijk dat er 5% van de netto winst wordt gedoneert aan de stichting, waarbij de bedragen uitsluitend besteed mogen worden aan tandzorgactiviteiten voor kansarme kinderen in Kenia. Dutch Dental Care is een nederlandse stichting die zich in Kenia geheel belangeloos met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp, preventie en educatie verleent. Daarbij beschikt de stichting over een ANBI status, wat betekend dat de stichting volgens de nederlande autoriteiten is goedgekeurd als goed doel.

Wat onderscheidt onze CHOOSE! - tandpasta tabletten van concurrenten?
 • Onze tandpasta tabletten zijn verantwoord ontwikkeld door tandartsen met behulp van natuurlijke oliën en fluoride om tandbederf te voorkomen.
 • We hebben extra aandacht besteed aan een optimaal schuimend effect en het voorkomen van achterblijvende onopgeloste brokjes.
 • Naast het minimaliseren van plastic restafval op mondzorg, doneren wij 5% van de nettowinst aan tandzorg voor kansarme kinderen in Kenia.
Wat zijn de ingrediënten van de tandpasta tabletten?

Acacia Senegal Gum - Helpt met mineralen je tanden sterk te houden, erg belangrijk voor het gezond houden van je gebit.

Yeast - Een natuurlijk ingrediënt dat wordt gebruikt voor het omhullen van onze natuurlijke pepermuntolie smaak.

Sodium Bicarbonate - Reinigend ingrediënt dat ook helpt bij het schuimende werking.

Mentha Arvensis Leaf Oil - Zorgt voor een extra heerlijke muntsmaak!

Sodium Monofluorophosphate (Fluoride 1450ppm) - Helpt tegen gaatjes, gaat terugtrekkend tandvlees tegen en voorkomt tandbederf: een echte multifunctionele duizendpoot.

Sorbitol - Zorgt voor extra vocht tijdens het poetsen en zorgt voor een fijn mondgevoel.

Calcium Carbonate - Houd je tanden goed schoon!

Stevioside - Een natuurlijke zoetmaker.

Magnesium Stearate - Plantaardig ingrediënt dat zorgt voor een perfecte structuur van de tabletten om optimaal mee te poetsen!

Maltodextrin - Helpt bij de natuurlijke pepermuntolie smaak.

Menthol - Geeft een heerlijke nasmaak en frisse adem na het poetsen!

Camellia Sinensis Leaf Extract - Olie afkomstig van de bladeren van theeplanten en rijk natuurlijke bestanddelen. Onderzoek laat zien dat het helpt bij het stimuleren van het imuunsysteem en een positieve impact heeft op het verminderen van stress en angst.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - Ingrediënt dat bescherming geeft aan gevoelig tandvlees of gevoelige tanden. Een uitstekend en vriendelijk alternatief op de schurende bestanddelen die in vele commerciële tandpasta's zitten.

Silica - Zorgt voor witte tanden en houdt je tanden mooi schoon!

Mentha Piperita Oil - Draagt bij aan een extra frisse pepermuntsmaak!

Limonene - Geeft een heerlijke unieke smaakervaring.

Sodium Lauroyl Sarcosinate (Sarkosyl, geen SLS) - Zorgt voor voldoende schuim bij het tandenpoetsen!

Abonnementen
Wat als ik niks voel voor een abonnement?

Je hebt altijd de mogelijkheid om het abonnement te annuleren. Het abonnement kan eveneens direct na de eerste levering geannuleerd worden, waardoor je alsnog nergens aan vast zit. Hiernaast is het ook altijd mogelijk om een losse aankoop via de website te plaatsen!

Hoe kan ik mijn abonnement annuleren?

Je kunt je abonnement op elk moment annuleren via de account pagina op de CHOOSE!-website. Om een abonnement te annuleren, klikt u op de "Abonnementen" op de account pagina en volg je de instructies voor annulering.

Annuleringsverzoeken die op deze manier worden ingediend, moeten ten minste één volledige werkdag vóór de volgende verzenddatum van uw Box zijn ontvangen om te voorkomen dat voor die Box in rekening wordt gebracht. Het kan tot vijf (5) werkdagen duren voordat annuleringsverzoeken die CHOOSE! via andere kanalen ontvangt zijn verwerkt. Als je problemen hebt, stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl.

Als je nog geen account hebt op CHOOSE!, maak er dan gewoon een aan met hetzelfde e-mailadres dat je hebt gebruikt om je originele bestelling te plaatsen en je zult een knop "Beheer abonnementen" zien op je account pagina. Als je jouw  abonnement annuleert, worden alleen toekomstige bestellingen verwerkt. Eerder in rekening gebrachte bestellingen worden niet geannuleerd.

Eventuele hervullingen of abonnementszendingen na uw eerste bestelling komen niet in aanmerking voor retournering, terugbetaling of annulering nadat ze zijn verzonden.

Hoe werkt een abonnement op maat?

Simpel, geef aan hoe vaak jij per dag je tanden poetst en je krijgt de keuze uit een aangepast Flexibel Refill Plan en een Impact Refill Plan.

 • Bij een Flexibel Refill Plan vindt facturatie en levering iedere termijn (2, 3 of 6 maanden) plaats.
 • Bij een Impact Refill Plan vindt facturatie en levering 12 maanden vooruit plaats, waardoor je maximaal impact maakt door te eveneens te besparen op CO2-uitstoot van leveringen.

Onze abonnementen zorgen ervoor dat je altijd de gewenste voorraad tandpasta tabletten in huis hebt.

Wat is een CHOOSE! Refill Plan?

We begrijpen dat het veel tijd kost om elke dag bewust milieuvriendelijke beslissingen te nemen.
Het kost normaal gesproken veel tijd om alle ingrediënten van de verschillende producten te onderzoeken als betrouwbaar product. We willen het makkelijker voor je maken door betrouwbare producten op mondverzorging met positieve impact voor mens en de planeet te ontwikkelen en periodiek op je deurmat af te leveren.

Onze abonnementen helpen ons structureel plastic restafval op mondverzorging te minimaliseren, zodat we maximale impact kunnen creëren voor mens en planeet. De eerste zending wordt geleverd met een bamboe refill pot en de volgende zendingen worden geleverd in een biologische afbreekbare navulverpakking gemaakt om rechtstreeks in uw bamboe refill pot te plaatsen.

Verzending
Mijn order is volgens de Track & Trace afgeleverd, maar ik heb niks ontvangen...

Stuur ons svp een email met onderwerp ‘’Niet ontvangen’’ + ordernummer naar hello@chooseteethcare.nl

Hoe kan ik mijn afleveradres veranderen van mijn abonnement?

Je kan eenvoudig jouw nieuwe afleveradres van je abonnement doorgeven, door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl

Hoe snel wordt mijn geplaatste bestelling verzonden?

Indien op voorraad wordt de bestelling meestal binnen 1 á 2 dagen verzonden en ontvang je de Track & Trace per email. De levering wordt dan binnen Nederland meestal binnen 2 á 3 dagen na orderdatum geleverd.

Wat zijn de internationale verzendkosten bij orders buiten Nederland?

We leveren momenteel alleen in België en Nederland. Een afleveradres in België wordt extra belast met € 1,95 per levering.

Bieden jullie gratis verzending aan?

Ja, we bieden gratis verzending aan bij een CHOOSE! Refill Plan binnen Nederland. Bij de aanschaf van losse producten krijg je boven de €10,- gratis verzending.

Retour
Wat moet ik doen als er een product beschadigd is?

Stuur ons svp direct na ontvangst een email met het onderwerp ‘’Beschadigd’’ + ordernummer + een foto van het beschadigde product en we zullen je zo snel mogelijk helpen!

Wat is de Retour Policy van jullie producten?

We hopen dat je net als ons gek bent op onze producten. Op het moment dat je niet tevreden bent, stuur ons een email binnen 30 dagen na orderdatum naar hello@chooseteethcare.nl. We zullen dan bekijken hoe we je kunnen helpen, neem svp onderstaande in acht voordat je ons benaderd.

Eventuele hervullingen of abonnementszendingen na uw eerste bestelling komen niet in aanmerking voor retournering, terugbetaling of annulering nadat ze in rekening zijn gebracht. Let op bamboe tandenborstels komen niet in aanmerking voor retourzending.

We accepteren graag retourzendingen van zowel ongeopende als geopende verpakkingen van tandpasta tabletten binnen 30 dagen na postbezorging. Stuur een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl met als onderwerp RETOUR zodat we je kunnen helpen.

Helaas kunnen we uw oorspronkelijke verzendkosten niet terugbetalen en bieden we geen omruilingen voor onze producten. We kunnen geen lege potten of meer dan half gebruikte lege flessen of potten accepteren. We accepteren alleen nieuwe en licht gebruikte producten.

De retourzending is voor rekening van de klant in het geval uw producten aan ons worden geretourneerd. De klant is vrij om te kiezen welke verzendmethode het meest economisch is, we vragen alleen om de naam en het ordernummer in het pakket te vermelden om vertragingen te voorkomen.

We geven geen restitutie voor een verzoek dat door CHOOSE! is ontvangen meer dan 30 dagen na de datum van oorspronkelijke verzending. We bieden ook geen restitutie voor geretourneerde producten die beschadigd zijn door verkeerd gebruik, gebrek aan zorg, verkeerde behandeling, ongelukken, misbruik of ander abnormaal gebruik.

Samenwerking
Werken jullie samen met tandarts- en mondzorgpraktijken?

Ja, wij werken inmiddels nauw samen met vele verschillende tandarts- en mondzorgpraktijken. Mocht je als praktijk interesse hebben in een samenwerking, neem svp contact op door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl.

Verkopen jullie de producten ook aan e-commerce of retail partijen?

We verkopen onze producten ook aan e-commerce en retail partijen. Mocht je interesse hebben stuur gerust een email naar pim@chooseteethcare.nl

Gaan jullie samenwerkingen aan met adverteerders, bloggers, influencers & youtubers?

Jazeker, wij geloven in het maken van positieve impact in de wereld door samen te werken met de juiste partners. Mocht je interesse hebben neem contact op door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl. Let op wij zijn selectief in het kiezen van de juiste partners, dus breidt je email uit met aanvullende informatie waarom jullie een interessante partner zijn om mee samen te werken.

Geen onderdeel van een categorie
Werken jullie samen met tandarts- en mondzorgpraktijken?

Ja, wij werken inmiddels nauw samen met vele verschillende tandarts- en mondzorgpraktijken. Mocht je als praktijk interesse hebben in een samenwerking, neem svp contact op door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl.

Verkopen jullie de producten ook aan e-commerce of retail partijen?

We verkopen onze producten ook aan e-commerce en retail partijen. Mocht je interesse hebben stuur gerust een email naar pim@chooseteethcare.nl

Gaan jullie samenwerkingen aan met adverteerders, bloggers, influencers & youtubers?

Jazeker, wij geloven in het maken van positieve impact in de wereld door samen te werken met de juiste partners. Mocht je interesse hebben neem contact op door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl. Let op wij zijn selectief in het kiezen van de juiste partners, dus breidt je email uit met aanvullende informatie waarom jullie een interessante partner zijn om mee samen te werken.

Hebben jullie een kortingscode die ik kan geven aan vrienden?

Jazeker, bij een abonnement krijg je een kortingscode opgestuurd die je kan delen met vrienden om ook bij ons lid te worden.

Wat moet ik doen als er een product beschadigd is?

Stuur ons svp direct na ontvangst een email met het onderwerp ‘’Beschadigd’’ + ordernummer + een foto van het beschadigde product en we zullen je zo snel mogelijk helpen!

Wat is de Retour Policy van jullie producten?

We hopen dat je net als ons gek bent op onze producten. Op het moment dat je niet tevreden bent, stuur ons een email binnen 30 dagen na orderdatum naar hello@chooseteethcare.nl. We zullen dan bekijken hoe we je kunnen helpen, neem svp onderstaande in acht voordat je ons benaderd.

Eventuele hervullingen of abonnementszendingen na uw eerste bestelling komen niet in aanmerking voor retournering, terugbetaling of annulering nadat ze in rekening zijn gebracht. Let op bamboe tandenborstels komen niet in aanmerking voor retourzending.

We accepteren graag retourzendingen van zowel ongeopende als geopende verpakkingen van tandpasta tabletten binnen 30 dagen na postbezorging. Stuur een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl met als onderwerp RETOUR zodat we je kunnen helpen.

Helaas kunnen we uw oorspronkelijke verzendkosten niet terugbetalen en bieden we geen omruilingen voor onze producten. We kunnen geen lege potten of meer dan half gebruikte lege flessen of potten accepteren. We accepteren alleen nieuwe en licht gebruikte producten.

De retourzending is voor rekening van de klant in het geval uw producten aan ons worden geretourneerd. De klant is vrij om te kiezen welke verzendmethode het meest economisch is, we vragen alleen om de naam en het ordernummer in het pakket te vermelden om vertragingen te voorkomen.

We geven geen restitutie voor een verzoek dat door CHOOSE! is ontvangen meer dan 30 dagen na de datum van oorspronkelijke verzending. We bieden ook geen restitutie voor geretourneerde producten die beschadigd zijn door verkeerd gebruik, gebrek aan zorg, verkeerde behandeling, ongelukken, misbruik of ander abnormaal gebruik.

Mijn order is volgens de Track & Trace afgeleverd, maar ik heb niks ontvangen...

Stuur ons svp een email met onderwerp ‘’Niet ontvangen’’ + ordernummer naar hello@chooseteethcare.nl

Hoe kan ik mijn afleveradres veranderen van mijn abonnement?

Je kan eenvoudig jouw nieuwe afleveradres van je abonnement doorgeven, door een email te sturen naar hello@chooseteethcare.nl

Hoe snel wordt mijn geplaatste bestelling verzonden?

Indien op voorraad wordt de bestelling meestal binnen 1 á 2 dagen verzonden en ontvang je de Track & Trace per email. De levering wordt dan binnen Nederland meestal binnen 2 á 3 dagen na orderdatum geleverd.

Wat zijn de internationale verzendkosten bij orders buiten Nederland?

We leveren momenteel alleen in België en Nederland. Een afleveradres in België wordt extra belast met € 1,95 per levering.

Bieden jullie gratis verzending aan?

Ja, we bieden gratis verzending aan bij een CHOOSE! Refill Plan binnen Nederland. Bij de aanschaf van losse producten krijg je boven de €10,- gratis verzending.

Wat als ik niks voel voor een abonnement?

Je hebt altijd de mogelijkheid om het abonnement te annuleren. Het abonnement kan eveneens direct na de eerste levering geannuleerd worden, waardoor je alsnog nergens aan vast zit. Hiernaast is het ook altijd mogelijk om een losse aankoop via de website te plaatsen!

Hoe kan ik mijn abonnement annuleren?

Je kunt je abonnement op elk moment annuleren via de account pagina op de CHOOSE!-website. Om een abonnement te annuleren, klikt u op de "Abonnementen" op de account pagina en volg je de instructies voor annulering.

Annuleringsverzoeken die op deze manier worden ingediend, moeten ten minste één volledige werkdag vóór de volgende verzenddatum van uw Box zijn ontvangen om te voorkomen dat voor die Box in rekening wordt gebracht. Het kan tot vijf (5) werkdagen duren voordat annuleringsverzoeken die CHOOSE! via andere kanalen ontvangt zijn verwerkt. Als je problemen hebt, stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl.

Als je nog geen account hebt op CHOOSE!, maak er dan gewoon een aan met hetzelfde e-mailadres dat je hebt gebruikt om je originele bestelling te plaatsen en je zult een knop "Beheer abonnementen" zien op je account pagina. Als je jouw  abonnement annuleert, worden alleen toekomstige bestellingen verwerkt. Eerder in rekening gebrachte bestellingen worden niet geannuleerd.

Eventuele hervullingen of abonnementszendingen na uw eerste bestelling komen niet in aanmerking voor retournering, terugbetaling of annulering nadat ze zijn verzonden.

Hoe werkt een abonnement op maat?

Simpel, geef aan hoe vaak jij per dag je tanden poetst en je krijgt de keuze uit een aangepast Flexibel Refill Plan en een Impact Refill Plan.

 • Bij een Flexibel Refill Plan vindt facturatie en levering iedere termijn (2, 3 of 6 maanden) plaats.
 • Bij een Impact Refill Plan vindt facturatie en levering 12 maanden vooruit plaats, waardoor je maximaal impact maakt door te eveneens te besparen op CO2-uitstoot van leveringen.

Onze abonnementen zorgen ervoor dat je altijd de gewenste voorraad tandpasta tabletten in huis hebt.

Wat is een CHOOSE! Refill Plan?

We begrijpen dat het veel tijd kost om elke dag bewust milieuvriendelijke beslissingen te nemen.
Het kost normaal gesproken veel tijd om alle ingrediënten van de verschillende producten te onderzoeken als betrouwbaar product. We willen het makkelijker voor je maken door betrouwbare producten op mondverzorging met positieve impact voor mens en de planeet te ontwikkelen en periodiek op je deurmat af te leveren.

Onze abonnementen helpen ons structureel plastic restafval op mondverzorging te minimaliseren, zodat we maximale impact kunnen creëren voor mens en planeet. De eerste zending wordt geleverd met een bamboe refill pot en de volgende zendingen worden geleverd in een biologische afbreekbare navulverpakking gemaakt om rechtstreeks in uw bamboe refill pot te plaatsen.

Hebben jullie samples van de tandpasta tabletten beschikbaar?

Jazeker, we bieden een gratis sample in de vorm van een proefperiode. Klik hier om een gratis sample aan te vragen.

 

Help! Mijn dop van de bamboe case gaat er stroef op.

Probeer met een draaibeweging de dop op de bamboe case te bevestigen, dit gaat meestal makkelijker af dan de dop zonder draaibeweging op de case te drukken. De eerste paar keer kan het voorkomen dat het wat stroever werkt, aangezien bamboe natuurlijk materiaal betreft. Mocht je er blijvend last aan blijven ondervinden stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Mijn deksel van de refill pot draait er stroef op.

Let er svp goed op dat de alluminium buitenranden van de potbodem goed zijn schoon gemaakt, het wil helaas nog wel eens voorkomen dat achterblijvend vuil of stof het opdraaien van de deskel bemoeilijkt. Mocht je er blijvend last aan ondervinden, stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Mijn tandenborstelhoofd klemt niet goed op het handvat.

Probeer met een draaibeweging het hoofd op het handvat te bevestigen, dit gaat meestal makkelijker af dan het hoofd zonder draaibeweging op het handvat te drukken. De eerste paar keer kan het voorkomen dat het wat stroever werkt, aangezien bamboe natuurlijk materiaal betreft. Mocht je er blijvend last aan blijven ondervinden stuur dan een e-mail naar hello@chooseteethcare.nl zodat we je kunnen helpen!

Help! Het logo van CHOOSE! staat niet volledig scherp ingegraveerd in het bamboe...

Bamboe is een natuur product, wat betekend dat niet alle bamboe hetzelfde is. Hierdoor kan het helaas in sommige gevallen voorkomen dat het ingraveren van het logo minder goed pakt. Excuses voor het ongemak, mocht het je alsnog dwars zitten neem gerust contact op met hello@chooseteethcare.nl en dan zullen nagaan of we je kunnen helpen.

Waarom kiezen jullie voor Bamboe?

Bamboe is van biologisch afbreekbaar materiaal dat als gras soort wordt beschouwd. Bamboe staat bekend als een zeer hernieuwbare en duurzame hulpbron. Het wordt in het wild verbouwd in de bergen van China met weinig water en zonder pesticiden. Onze refill pot (bamboe gedeelte) en bamboe tandenborstel (handvat en hoofd minus de borstelharen) zijn volledig composteerbaar.

Zijn de tabletten bestemd voor kinderen?

Kinderen vanaf 7 jaar en ouder adviseren wij onder toezicht van een volwassene de tablet in te laten nemen in verband met eventueel verstikkingsgevaar. Een alternatief kan zijn om de tablet fijn te malen naar poeder en de tandenborstelharen te dopen in de aangemaakte poeder om te poetsen. We bevelen ons product niet aan voor kinderen onder de 7 jaar. De tanden zijn in dat geval nog niet volgroeid, waardoor het wordt afgeraden dat de tanden in dat stadium worden blootgesteld aan Fluoride.

Kunnen de tabletten worden ingeslikt?

Onze tabletten kunnen veilig worden ingeslikt (hoewel we zouden aanraden om na het poetsen te spugen, net als elke andere tandpasta). Aangezien onze tabletten Fluoride bevat en voor kinderen volgens de wetgeving een minimale dosis mag bevatten

Hoelang doe ik met de inhoud van één verpakking?

Een biologisch afbreekbaar zakje bevat 90 tandpasta tabletten, daarmee kan je 6 weken je tandenpoetsen. Hierbij gaan we er vanuit dat je gemiddeld twee keer per dag je tandenpoetst.

Waar zijn de tabletten ontwikkeld en geproduceerd?

Onze tabletten zijn door tandartsspecialisten ontwikkeld en geproduceerd in een labaratorium in de UK.

Zijn de tandpasta tabletten vegan?

Ja, onze tandpasta tabletten zijn 100% vegan ontwikkeld en geproduceerd.

Zijn de tandpasta tabletten getest op dieren?

Nee, absoluut niet. We streven naar het beste voor mens, dier en de planeet, we geloven in een betere wereld waarin geen compromissen gesloten hoeven te worden. Hierin is geen plaats voor het leed van dieren middels dierproeven.

Zijn de tandpasta tabletten reisvriendelijk?

Ja, onze tandpasta tabletten zijn perfect om mee op reis te gaan. De tabletten bevatten in tegenstelling tot tandpastatubes geen vloeistoffen, waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken dat je het moet afgeven bij de douane. Daarnaast behoren lekkende tandpastatubes in je reiskoffer definitief tot de verleden tijd.

Hoelang zijn mijn CHOOSE! - Tandpasta Tabletten houdbaar?

De tabletten worden luchtdicht geleverd in biologisch afbreekbare zakjes. Indien de verpakking ongeopend blijft, blijft het meer dan 36 maanden houdbaar. Na opening van de verpakking zijn de tabletten maximaal houdbaar tot 6 maanden.

Hoe krijg je extra schuim bij het tandenpoetsen?

Geef een extra opschuimend effect door in het begin extra goed met de hand mee te poetsen over de fijngekauwde tablet resten.

Hoe gebruik je onze tandpasta tabletten met een elektrische tandenborstel?
 1. Tablet goed fijn kauwen
 2. Maak je elektrische tandenborstel nat
 3. Poets in het begin 5-8 seconden goed met de hand mee over de fijngekauwde tablet resten, voor een extra schuimend effect!
Hoe gebruik je onze tandpasta tabletten met een handtandenborstel?
 1. Tablet goed fijn kauwen
 2. Maak je tandenborstel nat
 3. Poets in het begin 3-5 seconden goed over de fijngekauwde tablet resten, zodat het opschuimt!
Zit er Fluoride in onze tandpasta tabletten?

Ja, we hebben conform het advies van tandartsen en mondhygienisten Fluoride als natuurlijk voorkomend mineraal toegevoegd aan onze tabletten. Het helpt gaatjes te voorkomen door remineralisatie van het glazuur, wat betekent dat fluoride wordt opgenomen door het glazuur op je tanden, mineralen aantrekt en zo de tanden stevig houdt. Fluoride helpt ook om glazuurhydroxyapatiet om te zetten in fluorapatiet, dat op zijn beurt zuurbestendiger is en beschermt tegen gaatjes. Op deze manier wordt tandbederf voorkomen.

Hoe weet ik zeker dat er wordt doneert aan tandzorg voor kansarme kinderen in Kenia?

We hebben een exclusief samenwerkingscontract opgesteld met Dutch Dental Care, waarin alle contractafspraken nauw zijn vastgesteld. Hierin staat nadrukkelijk dat er 5% van de netto winst wordt gedoneert aan de stichting, waarbij de bedragen uitsluitend besteed mogen worden aan tandzorgactiviteiten voor kansarme kinderen in Kenia. Dutch Dental Care is een nederlandse stichting die zich in Kenia geheel belangeloos met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp, preventie en educatie verleent. Daarbij beschikt de stichting over een ANBI status, wat betekend dat de stichting volgens de nederlande autoriteiten is goedgekeurd als goed doel.

Wat onderscheidt onze CHOOSE! - tandpasta tabletten van concurrenten?
 • Onze tandpasta tabletten zijn verantwoord ontwikkeld door tandartsen met behulp van natuurlijke oliën en fluoride om tandbederf te voorkomen.
 • We hebben extra aandacht besteed aan een optimaal schuimend effect en het voorkomen van achterblijvende onopgeloste brokjes.
 • Naast het minimaliseren van plastic restafval op mondzorg, doneren wij 5% van de nettowinst aan tandzorg voor kansarme kinderen in Kenia.
Wat zijn de ingrediënten van de tandpasta tabletten?

Acacia Senegal Gum - Helpt met mineralen je tanden sterk te houden, erg belangrijk voor het gezond houden van je gebit.

Yeast - Een natuurlijk ingrediënt dat wordt gebruikt voor het omhullen van onze natuurlijke pepermuntolie smaak.

Sodium Bicarbonate - Reinigend ingrediënt dat ook helpt bij het schuimende werking.

Mentha Arvensis Leaf Oil - Zorgt voor een extra heerlijke muntsmaak!

Sodium Monofluorophosphate (Fluoride 1450ppm) - Helpt tegen gaatjes, gaat terugtrekkend tandvlees tegen en voorkomt tandbederf: een echte multifunctionele duizendpoot.

Sorbitol - Zorgt voor extra vocht tijdens het poetsen en zorgt voor een fijn mondgevoel.

Calcium Carbonate - Houd je tanden goed schoon!

Stevioside - Een natuurlijke zoetmaker.

Magnesium Stearate - Plantaardig ingrediënt dat zorgt voor een perfecte structuur van de tabletten om optimaal mee te poetsen!

Maltodextrin - Helpt bij de natuurlijke pepermuntolie smaak.

Menthol - Geeft een heerlijke nasmaak en frisse adem na het poetsen!

Camellia Sinensis Leaf Extract - Olie afkomstig van de bladeren van theeplanten en rijk natuurlijke bestanddelen. Onderzoek laat zien dat het helpt bij het stimuleren van het imuunsysteem en een positieve impact heeft op het verminderen van stress en angst.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - Ingrediënt dat bescherming geeft aan gevoelig tandvlees of gevoelige tanden. Een uitstekend en vriendelijk alternatief op de schurende bestanddelen die in vele commerciële tandpasta's zitten.

Silica - Zorgt voor witte tanden en houdt je tanden mooi schoon!

Mentha Piperita Oil - Draagt bij aan een extra frisse pepermuntsmaak!

Limonene - Geeft een heerlijke unieke smaakervaring.

Sodium Lauroyl Sarcosinate (Sarkosyl, geen SLS) - Zorgt voor voldoende schuim bij het tandenpoetsen!

0

Mijn Winkelwagen

Flexibel Refill Plan

Maandprijs
€6,95
Iedere 3 maanden
€19,95
Verzendkosten in NL
Gratis
Aantal personen
-
1
+
Tandenpoetsen per dag
-
2
+
Plan Details
Je ontvangt iedere 6 maanden een 6-maandpakket voor 1x per dag tandenpoetsen

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.
Je ontvangt iedere 3 maanden een 3-maandpakket voor 2x per dag tandenpoetsen

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.
Je ontvangt iedere 2 maanden een 2-maandpakket voor 3x per dag tandenpoetsen

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.

Impact Refill Plan

Maandprijs
€5,83
Iedere 12 maanden
€69,95
Verzendkosten in NL
Gratis
Aantal personen
-
1
+
Tandenpoetsen per dag
-
2
+
Plan Details
Iedere 12 maanden een refill van 4x een zakje van 90 tabletten

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.
Iedere 12 maanden een refill van 8x een zakje van 90 tabletten

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.
Iedere 12 maanden een refill van 12x een zakje van 90 tabletten

Met de eerste levering wordt een bamboe refill pot meegeleverd. Plan is dagelijks handmatig opzegbaar via je account.

- Maak je set compleet -

Klantenservice
Bamboo Travel Case
Toevoegen - 7,99
Bamboe Tandenborstel
Toevoegen - 5,99
0